Rengastietoa

Rengastietoa

Sivun lopussa on linkit, mistä löytyy enemmän tietoa renkaista ja niiden ominaisuuksista.

 1. Uusi tieliikennelaki astui voimaan 1. kesäkuuta 2020, jonka myötä talvirenkaiden käyttöaikaa koskevat säännöt muuttuivat.
 2. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. Pakollinen käyttöaika pitenee siten kuukaudella sekä syksyllä että keväällä, mikäli keli edellyttää. (Lähde: www.liikenneturva.fi)
 3. Kuitenkin myös kesärenkaita saa tuona aikana käyttää, jos alueella vallitsee ”kesäkeli”. Säällä tai kelillä, jolloin talvirenkaiden käyttöä edellytetään, tarkoitetaan tieolosuhteita, joissa alueen tieverkolla, myös pienemmät tiet huomioon ottaen, on tarve käyttää talvirenkaita olemassa olevan tai mahdollisen liukkauden vuoksi. (Lähde: www.liikenneturva.fi)
 4. Kesärenkaiden pääurien minimiurasyvyys on oltava vähintään 1,6 mm. Kesärenkaat ovat sadesäällä turvallisia noin 4-5 mm saakka.
 5. Talvirenkaiden pääurien minimiurasyvyys on oltava vähintään 3 mm. Talvirenkaat ovat lumella ja loskaisella säällä turvallisia 5 mm saakka.
 6. Talvirenkaat tunnistaa seuraavista merkinnöistä: M+S, M.S tai M&S (M = Mud ja S = Snow).
 7. Renkaiden kokomerkintä (esimerkkikokona 205/55R16 91W).
  • 205 = Renkaan leveys millimetreinä
  • 55 = Profiilikerroin, eli poikkileikkauksen korkeus / leveys
  • R = Runkorakenteen tunnus (R = radial, vyörengas)
  • 16 = Vanteen halkaisijan tuumina
  • 91 = Kantavuusindeksi (91 = 615kg)
  • W = Nopeusluokka (W = alle 270 km/h)

Lisätietoa löydät alla olevista linkeistä: