Ilmanpaineen tarkistus

Rengaspainevalvonta / TPMS

Tarvitsetko apua rengaspainevalvonnan kanssa, ota yhteyttä puh. 02 4320 211. 

EtusivuPalvelutRengaspainevalvonta / TPMS

TPMS-järjestelmän tarkoitus on nimensä mukaan seurata rengaspaineita ja siten vähentää autoista syntyviä päästöjä sekä lisätä turvallisuutta. Kunnossa oleva järjestelmä ilmoittaa kuljettajalle, jos jonkin renkaan paine yllättäen vähenee. Tällöin kuljettaja voi turvallisesti pysähtyä ajoissa ja esimerkiksi vaihtaa renkaan.

Meillä voit tarkastaa järjestelmän toiminnan sekä tarvittaessa korjata tai vaihtaa rikkoutuneet anturit.

Heti varastosta löytyvät TPMS-rengaspaineanturit sopivat useimpiin markkinoilla oleviin autoihin. Poikkeuksena USA-autot, joiden anturit ovat tilaustuotteita.

Renkaiden vaihdon yhteydessä TPMS-valon nollaus 5 €. 

Muussa tapauksessa TPMS-valon nollaus passiivinen 10 € ja aktiviinen 20 €.

Euroopan komissio on hyväksynyt lain, joka edellyttää integroituja rengaspaineiden seurantajärjestelmiä kaikkiin vuodesta 2014 alkaen valmistettuihin uusiin autoihin.

Vaikka ajoneuvossasi olisikin TPMS-järjestelmä, se ei kuitenkaan tarkoita, että manuaalista rengaspaineiden tarkistusta ei tarvittaisi. Rengaspaineet tarkistetaan rutiininomaisena varotoimenpiteenä 1-2 kertaa kuukaudessa.

Järjestelmiä on kahdenlaisia passiivisia tai aktiivisia

Passiivinen järjestelmä mittaa renkaan pyörimisnopeuden ABS-järjestelmän avulla, eikä aiheuta lisäkustannuksia auton omistajalle. Yleensä passiivisella järjestelmällä varustettujen autojen painejärjestelmän varoitusvalon pystyy nollamaan itse ajotietokoneen kautta, ilman lisälaitetta. 

Aktiivinen järjestelmä tarvitsee jokaiseen pyörään oman anturin, joka mittaa ilmanpainetta. Aktiivisen järjestelmän nollaaminen vaatii yleensä käynnin liikkeessä renkaiden vaihdon jälkeen. Aktiviinen järjestelmä ilmoittaa kuljettajalle, mikäli jonkin renkaan paine laskee äkillisesti. Tämän järjestelmän ansiosta kuljettaja voi pysähtyä turvallisesti ajoissa vaihtaa renkaan, tai viedä auton huoltoon.