Continentalin rengastehdas Portugalissa saa ISCC PLUS -sertifikaatin

EtusivuContinentalin rengastehdas Portugalissa saa ISCC PLUS -sertifikaatin
  • Uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä koskevat korkeat standardit koko toimitusketjussa sertifioidaan.
  • ”Sertifiointi korostaa vahvaa sitoutumistamme läpinäkyvyyden lisäämiseen koko toimitusketjussa”, sanoo Jorge Almeida, Continentalin Head of Sustainability Tires. 
  • Continentalin tavoite: yli 40 prosenttia renkaissa uusiutuvia ja kierrätettyjä materiaaleja vuoteen 2030 mennessä.

Continentalin rengastehdas Portugalin Lousadossa sai hiljattain kansainvälisen kestävän kehityksen ja hiilidioksidisertifioinnin (ISCC) PLUS. Tämä kansainvälisesti tunnustettu sertifikaatti vahvistaa Continentalin noudattavan erityisiä kestävän kehityksen standardeja Lousadon tehtaalla. Se todistaa myös tuotantoprosesseissa käytettyjen raaka-aineiden jäljitettävyyden. Sertifioimalla raaka-aineet Continental voi varmistaa kestävistä kehityksen lähteistä peräisin olevien materiaalien täydellisen jäljitettävyyden. Tämä on jälleen yksi tärkeä virstanpylväs matkalla kohti 100-prosenttisesti vastuullisia materiaaleja rengastuotteissa viimeistään vuonna 2050.

Continental valmistaa Lousadossa UltraContact NXT -rengasta, joka on vastuullisin renkaamme tähän mennessä. Rengas sisältää 65 prosenttia uusiutuvia, kierrätettyjä ja massatase-sertifioituja materiaaleja. Näistä jopa 28 prosenttia on ISCC PLUS -sertifioituja materiaaleja, kuten biobutadieenistä valmistettua synteettistä kumia tai teollista hiilimustaa, josta osa on tuotettu kiertoöljystä.

”Sertifiointi korostaa vahvaa sitoutumistamme koko toimitusketjun läpinäkyvyyden lisäämiseen ja mahdollistaa samalla uusien ja kestävän kehityksen mukaisten materiaalien käyttöönoton”, sanoo Jorge Almeida, Continentalin Head of Sustainability Tires. ”Haluamme laajentaa kansainvälisesti tunnustetun ISCC PLUS -sertifioinnin myös muihin rengastehtaisiimme.”

Sertifioinnin kohteena olivat raaka-aineiden massatase-prosessit. Massatasemenetelmässä fossiiliset, uusiutuvat ja kierrätetyt raaka-aineet sekoitetaan nykyisissä järjestelmissä ja prosesseissa. Niiden määriä seurataan pitkin arvoketjua ja ne kohdennetaan yhdelle tai useammalle alkutuotteelle. Massatasemenetelmän avulla Continental voi asteittain lisätä kestävien materiaalien osuutta tuotteissaan. Se varmistaa, että sertifioitujen kestävien materiaalien osuus voidaan raportoida tarkasti taseessa.

Massatasesertifioidut materiaalit: synteettinen kumi ja hiilimusta

UltraContact NXT on ensimmäinen rengas, jossa Continental käyttää massatasesertifioituja materiaaleja,esimerkiksi biopohjaisista ja biokiertoisista raaka-aineista valmistettua synteettistä kumia tai teollista hiilimustaa, joka valmistetaan osittain kiertoöljystä. Synteettisen kumin tuotannossa öljystä peräisin oleva butadieeni voidaan korvata biopohjaisilla ja biokiertoisilla raaka-aineilla, mikä mahdollistaa entistä ympäristöystävällisemmän rengastuotannon. Käytöstä poistettujen renkaiden pyrolyysillä saadaan talteen muun muassa öljyä, kaasua ja hiiltä. Syntyvää öljyä käytetään jo nyt teollisen hiilimustan tuotantoon.

”UltraContact NXT, tähän mennessä vastuullisin renkaamme, valmistetaan Lousadossa. Olen erittäin ylpeä tiimimme suorituskyvystä ja siitä, että olemme edistyneet merkittävästi kestävän kehityksen alalla koko arvoketjussa, ei vain tehtaallamme. Menestyksekäs ISCC PLUS -sertifiointimme on jälleen yksi esimerkki tästä”, sanoo Pedro Carreira, Continentalin rengastehtaan johtaja Lousadossa, Portugalissa.

ISCC PLUS on kansainvälisesti tunnustettu vapaaehtoinen sertifiointijärjestelmä. Sitä voidaan käyttää bio- ja kiertotaloudessa ja järjestelmä sertifioi muita kuin perinteisiä raaka-aineita, joita voidaan käyttää esimerkiksi elintarvikkeissa, rehuissa, kemikaaleissa, muoveissa, pakkauksissa ja tekstiileissä. ISCC PLUS -sertifioinnin edellyttämiin erilaisiin kriteereihin kuuluvat raaka-aineiden jäljitettävyys, ympäristönormien noudattaminen, ekosysteemien suojelu, työ- ja ihmisoikeuksien noudattamisen varmistaminen sekä kestävän talouskehityksen edistäminen.

Tavoite viimeistään vuonna 2050: täysin vastuullisista materiaaleista valmistetut renkaat

Continental työskentelee intensiivisesti vaihtaakseen mahdollisimman paljon tuotannon raaka-aineita kestävän kehityksen mukaisiin materiaaleihin. Raaka-aineita, joita voitaisiin tulevaisuudessa käyttää rengastuotannossa, ovat esimerkiksi maatalousjätteet, kuten riisin kuorista saatava tuhka, voikukasta saatava kumi, kierrätyskumi tai PET-pullot.

Continentalin Lousadon tehtaan sertifiointi on jälleen yksi tärkeä askel Continentalin tiellä. Tavoitteena on käyttää renkaissa yli 40 prosenttia uusiutuvia ja kierrätysmateriaaleja vuoteen 2030 mennessä ja olla täysin ilmastoneutraali vuoteen 2050 mennessä. Viimeistään vuoteen 2050 mennessä kaikkien Continentalin uusien renkaiden on tarkoitus olla 100-prosenttisesti kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista valmistettuja.

Lousado: Portugalin tehtaan katse tulevaisuudessa

Lousadon tehtaalla valmistetaan renkaita henkilöautoihin, maatalouskoneisiin ja maastoajoneuvoihin. Continentalilla on Portugalissa yli 30-vuotinen historia. Lousadon tehdas on luotettava kumppani, joka arvostaa historiaansa, mutta on myös sitoutunut innovointiin sekä renkaiden valmistuksessa että ajoneuvotekniikassa.

LEHDISTÖN YHTEYSHENKILÖ

Heidi Westerlund

Head of Marketing Marketing

heidi.westerlund@conti.de

Continental kehittää edellä käyvää teknologiaa ja palveluita ihmisten ja tavaroiden vastuulliseen ja verkottuneeseen liikkumiseen. Vuonna 1871 perustettu yritys tarjoaa turvallisia, tehokkaita, älykkäitä ja edullisia ratkaisuja ajoneuvoja, koneita, liikennettä sekä kuljetuksia varten. Vuonna 2021 Continentalin liikevaihto oli 33,8 miljardia euroa. Yritys työllistää noin 190 000 työntekijää 58 maassa ja markkina-alueella. Lokakuussa 2021 Continental vietti 150-vuotissyntymäpäiväänsä.

Rengasdivisioonaan kuuluu globaalisti 24 tuotanto- ja kehitysyksikköä. Continental on maailman johtavia rengasvalmistajia, joka työllistää yli 57 000 henkilöä. Vuonna 2021 myynti oli 11,8 miljardia euroa. Teknologiajohtajien joukkoon kuluvana yrityksenä Continental tarjoaa laajan tuotevalikoiman henkilöautoille, hyötyajoneuvoille, erikoisajoneuvoille ja kaksipyöräisille. Jatkuvan tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Continental edistää turvallista, kustannustehokasta ja ekologista liikkumista. Rengasdivisioonan tuotevalikoima sisältää niin rengaskaupan ja kalustosovellusten palvelut kuin renkaiden digitaaliset hallintajärjestelmät.

www.continental-rengas.fi