Renkaiden ilmanpaineet

Ilmanpaineet

Ilmanpaine kantaa kuorman ja viimeistelee ajo-ominaisuudet. Suurin osa renkaisiin tulleista vaurioista johtuu vääristä ilmanpaineista! Tarkista renkaidesi ilmanpaine säännöllisesti ja aika-ajoin on syytä tarkistaa myös vararenkaan ilmanpaine.

Oikeat painesuositukset löytyvät auton ohjekirjasta, usein myös polttoainesäiliön täyttöaukon kannesta tai etuoven karmista. Auton valmistaja antaa aina suosituksen sekä kevyelle kuormitukselle, että maksimikuormitukselle. Muista lisätä renkaisiin painetta aina kun kuormaat autoasi. Väärät ilmanpaineet vaikuttavat auton ajokäyttäytymiseen ja renkaiden ennenaikaiseen kulumiseen.

Paineet on tarkistettava kylmistä renkaista, ajossa lämmenneiden renkaiden paineet ovat aina korkeammat. Älä ikinä laske renkaiden ilmanpainetta ilman pätevää syytä. Paine renkaissa ei lisäänny itsestään. Ilmanpainemittarit voivat olla epätarkkoja. Luota siis vain tarkistettuihin mittareihin. Ilmanpaineen on oltava aina sama akselin molemmissa renkaissa. Kun autoa kuormataan lisätään painetta enemmän taka-akselistolle (kts. auton ohjekirja) Kiinnitä venttiilinhattu huolella, ettei venttilliin pääse kosteutta tai likaa.

Tarkistamme autosi ilmanpaineet veloituksetta! 

Ilmanpaineet talvirenkaissa

Kylmä ilma laskee renkaiden ilmanpainetta noin 0,1 baria/ -10 astetta. Pohjolan talviolosuhteissa kannattaakin käyttää 0,2 – 0,3 baria korkeampia paineita kuin kesärenkaissa.